Totul despre gazon

Managementul terenurilor de sport

Bune practici în managementul terenurilor de sport

Terenurile de sport și toate facilitățile sportive sunt proiectate pentru a răspunde la două cerințe importante: trebuie să fie construite și întreținute în așa fel încât să corespundă standardelor impuse de activitatea sportivă derulată și să ofere sportivilor toate condițiile de siguranță și un nivel înalt de performanță al suprafeței de joc.

Teren de fotbal la standarde UEFA

Cum să ai un teren de fotbal la standarde UEFA

UEFA are programele proprii de calitate pentru amenajarea și întreținerea gazonului. Federația pune la dispoziție informații în legătură cu standardele impuse pentru toți cei care sunt interesați și care doresc să înțeleagă mecanismele din spatele unui teren performant.

Cand fertilizam gazonul

Când fertilizam gazonul?

Pentru un gazon sănătos și cu un aspect plăcut este nevoie să fie realizate anumite lucrări periodice de întreținere, între care și fertilizarea. Cât de importantă este fertilizarea, cât de des trebuie realizată și câte tipuri de îngrășăminte există.

Tipuri comune de substrat de sol

Cele 5 tipuri comune de substrat

Tipul de sol sau tipul de substrat este unul dintre factorii cei mai importanți în asigurarea necesarului de nutrienți pentru gazon și plante. De aceea, este foarte important să cunoaștem tipul de sol pe care îl avem și caracteristicile acestuia pentru a face cele mai bune alegeri în legătura cu amenajarea spațiului verde.

Cand si cum testam gazonul

Când și cum testăm solul

Plantarea realizată în funcție de tipul de sol este foarte importantă pentru sănătatea, asigurarea nutriției necesare și creșterea corectă a plantelor. Astfel că, testarea solului devine o etapă obligatorie înainte de amenajarea oricărui spațiu verde.

Principalele boli ale gazonului

Principalele boli ale gazonului

Lucrările de întreținere ale gazonului efectuate periodic asigură menținerea sănătății acestuia și previne apariția bolilor. Însă, schimbările climatice și alți factori externi determină, din nefericire, apariția bolilor, chiar dacă gazonul este îngrijit constant. Identificarea corectă a bolilor și aplicarea unor tratamente adecvate, va ajuta la eliminarea deteriorării gazonului pe o suprafața extinsă.

Boli ale gazonului

Boli ale gazonului

Apariția bolilor gazonului este o realitate cu care ne putem confrunta la un moment dat. Factorii de stres împiedică dezvoltarea normală a gazonului, de aceea trebuie să fim permanent conștienți de vulnerabilitatea acestuia și să acționăm în funcție de problemele identificate. Am detaliat astfel, cele mai comune boli ale gazonului și condițiile în care acestea apar.

Pasi in ingrijirea gazonului

6 pasi esentiali in ingrijirea gazonului

Lucrările de întreținere ale gazonului sunt esențiale în asigurarea condițiilor optime de creștere și dezvoltare ale acestuia. Cunoașterea tipurilor de lucrări de întreținere și realizarea corectă a acestora și la momentul potrivit reprezintă informații de bază în menținerea sănătății gazonului.

Pasi pentru reimprospatarea gazonului

8 pasi pentru reimprospatarea gazonului

Aerarea solului, curățarea de buruieni, aplicarea de îngrășăminte, supraînsămânțarea sunt doar câteva dintre lucrările care pot fi realizate pentru a reimprospăta gazonul și a-i oferi condiții mai bune de dezvoltare.

Tuns perfect pentru un gazon perfect

Un tuns perfect pentru un gazon perfect

Alături de irigare, tunderea gazonului reprezintă cea mai frecventă operațiune de îngrijire a gazonului realizată în mod frecvent. Deși nu este o activitate complicată la prima vedere, sunt foarte mulți factori care influențează o tundere realizată perfect și o tundere care lasă în urmă un gazon neaspectuos și cu probleme.

Fertilizare toamna gazon

Un gazon sanatos incepe cu fertilizarea de toamna

Fertilizarea, ca orice etapă de îngijire a gazonului, asigură menținerea sănătății și aspectului acestuia. Majoritatea dintre noi realizează în fiecare an fertilizarea de primăvară, însă un procent foarte mic de oameni se asigură să facă fertilizarea de toamnă. De ce fertilizarea de toamnă este la fel de importantă sau mai importantă față de cea din primăvară?

Tipuri de gazon

Tipuri de gazon

Condițiile pedo-climatice influențează în mod direct modul în care alegem să instalăm un gazon. Din acest motiv este foarte important să cunoaștem tiourile de gazon și modalitățile prin care putem instala un gazon pentru a lua decizia cea mai potrivită pentru suprafața pe care o avem, cu rezultatele cele mai bune.

Intretinerea corecta a gazonului

Sfaturi pentru intretinerea corecta a gazonului

Un gazon bine îngrijit este rezultatul a mai multor activități de întreținere realizate constant și corect. Este foarte important ca operațiunile de întreținere să fie executate corect, altfel pot apărea probleme în dezvoltarea și starea de sănătate a gazonului.

Irigarea gazonului

Irigarea gazonului

Irigarea, alături de nutrienții din sol, soare și aer, asigură condițiile esențiale pentru creșterea sănătoasă a gazonului. Cum se poate face irigarea într-un mod eficient dar și ținând cont de factorii externi, poți afla în acest articol dedicat irigării.

Insectele si gazonul

Insectele si gazonul

Deteriorarea și îmbolnăvirea gazonului poate apărea la momentul apariției unei boli cauzate de condiții de umiditate și alte condiții nefavorabile, dar și din cauza prezenței unor insecte dăunătoare, care pot fi combătute prin câteva activități simple și eficiente.

Ingrijirea gazonului iarna

Ingrijirea gazonului iarna

Un gazon sănătos primăvara este un gazon care a primit atenția și îngrijirea necesară pe perioada sezonului rece, începând cu toamna. Iarna nu este un anotimp în care să efectuăm lucrări de întreținere care în restul anului, dar este foarte important să avem grijă la câteva aspecte care pot fi cruciale pentru sănătatea gazonului, dacă nu sunt luate în calcul.

Gazonul ca solutie pentru o gradina de vis

Gazonul solutia rapida pentru o gradina de vis

O grădină frumoasă presupune amenajarea unui spațiu verde pe placul nostru, cu arbori, flori, elemente decorative, dar mai ales un gazon bine îngrijit. Oricât de minimalist sau complex este gândită amenajarea spațiului verde, gazonul rămâne de fiecare dată punctul central.

Gazonul si toanele iernii

Gazonul si toanele iernii

Cunoașterea tipurilor de probleme care pot apărea în sezonul rece este foarte importantă pentru a putea menține un gazon sănătos pe tot parcursul anului. De la cum pot afecta bruma sau temperaturile foarte scăzute suprafața acoperită de gazon, poți afla citind în continuare cum poți combate efectele negative din timpul iernii.

Gazonul si buruienile

Gazonul si buruienile

Combaterea și eliminarea buruienilor reprezintă una dintre cele mai importante preocupări în întreținerea grădinii și a altor spații verzi. Care sunt cauzele apariției buruienilor, cum le putem împiedica răspândirea și care sunt cele mai eficiente soluții de a combate buruienile fără a afecta gazonul aflați în articol.

Gazonul care nu mai are un aspect verde sanatos

Gazonul nu mai are acelasi aspect de un verde sanatos

Schimbarile climatice și bolile pot afecta gazonul și aspectul acestuia, însă pentru orice problemă există și remedii. De la afânarea solului la tratamente, există soluții și metode eficiente pentru repararea gazonului.

Cum sa aerezi gazonul

De ce, cand si cum sa aerezi gazonul

Traficul intens conduce la compactarea solului, ceea ce afectează calitatea suprafeței de joc acoperite de gazon. Aerarea ajută la dezvoltarea corectă a plantelor și la asigurarea condițiilor necesare pentru menținerea unui gazon sănătos.

Cum se repara zonele moarte din gazon

Cum reparam zonele moarte din gazon

Orice gazon, oricât de bine ar fi întreținut, poate fi afectat de boli sau de alți factori dăunători, care pot afecta gazonul, provocând chiar moartea acestuia în anumite locuri. De aceea, este foarte important să cunoaștem metodele prin care un gazon mort poate fi reparat.

Cum se fertilizeaza gazonul

Cum fertilizam gazonul

Fertilizarea este un proces foarte important în menținerea sănătății gazonului. Aceasta asigură necesarul de azot, fosfor și potasiu, dar și alți nutrienți esențiali. Cum se realizează o fertilizare corectă și care sunt etapele de fertilizare a gazonului poți afla din articol.

Rămâi la curent cu ultimele noutăți din domeniul spațiilor verzi

Fă parte din comunitatea pasionaților de spații verzi și află primul noutățile din domeniu.