Cum se instalează gazonul rulou?

Riscuri la instalarea gazonului rulou

IMPOSIBILITATEA RECOLTĂRII GAZONULUI ÎN TIMPUL STABILIT

Planificarea montării gazonului se face în funcție de condițiile meteorologice. În cazul în care nu se poate recolta gazonul din cazue naturale (ploi abundente, inundații etc.), livrările vor fi amânate până la restabilirea condițiilor climatice optime.

USCAREA/ ÎNCINGEREA GAZONULUI

Comandarea gazonului rulou se va face doar în momentul în care terenul este pregătit pentru montare. Gazonul nu ăși va păstra calitățile dacă nu este instalat în aceeași zi în care a fost recoltat de la fermă sau cel târziu a doua zi, el putând să se usuce sau să se încingă, mai ales dacă este ținut în soare.

GAZONUL NU SE PRINDE LA PLANTARE

Timpul optim de la recoltarea gazonului până la plantarea acestuia nu trebuie să depășească 2 zile. În caz contrar, există riscul ca acesta să nu se prindă.

GAZONUL NU AJUNGE PENTRU TOATĂ SUPRAFAȚA

Calcularea unei marje de eroare din totalul suprafeței este esențială. La montarea oricărui gazon există și pierderi, așadar la catitatea dorită este indicat să se adauge și o marjă de eroare de 3% până la 5%, în funcție de complexitatea lucrărilor (de exemplu: dacă există ronduri de flori sau suprafața pe care se montează gazonul rulou nu are o formă regulată).